Over EGD

Jan Eyckens startte het bedrijf in de 50’er jaren in het uitvoeren van zinkwerken . Wat begon als een eenmanszaak in zinkwerken en roofing, groeide in de jaren 60 gestaag uit tot een bedrijfje in algemene dakdichting.

Begin jaren 70 startte zoon Marcel in het bedrijf van z’n vader en leerde alle knepen van het vak. In 1980 zette zoon Marcel het bedrijf verder als Eyckens nv. Begin jaren 80 kwam zijn broer Noël versterking brengen in de zaak.

In de loop der jaren groeiden de activiteiten van het bedrijf en waren ze in België een pionier in het gebruik van nieuwe materialen en technieken. Na roofing en later kunststof, lanceerden ze in 1992 als een van de eerste in België – het toen nog onbekende concept – groendaken. Gelijktijdig met de lancering werd de bedrijfsnaam veranderd in EGD nv – Ecologische Groendaken. In 2005 kwam ook zoon Joël Eyckens in  het familiebedrijf.

Anno 2014 is EGD nv met z’n ruime expertise en 30-tal bekwame medewerkers de Belgische referentie inzake kwalitatieve platte daken, groendaken en gevelbekleding.